Două echipe de CS:GO au folosit exploits la DreamHack

by

Fnatic și LDLC au folosit în meciul direct dintre cele două echipe exploits în harta Overpass cu ocazia DreamHack Winter 2014 din Suedia, turneul Counter Strike: Global Offensive.
În meciul direct dintre echipa suedeză și cea franceză, Fnatic a intrat la pauza dintre runde cu un deficit de 9 reprize. Aceștia au reușit totuși să întoarcă scorul, câștigând cu 16 la 13. Ca urmare, se părea că tabăra suedeză avea să meargă mai departe.

Totuși s-a văzut că Fnatic a câștigat cu ajutorul unei exploatări a hărții Overpass ce a fost introdusă în CS:GO în luna decembrie a anului trecut. Tehnica de exploatare presupune saltul unui jucător pe altul și de acolo pe o margine invizibilă a nivelului. Acest loc este poziționat la începutul hărții din partea echipei Counter Terrorist și ca urmare oferă vizibilitate către o mare parte a hărții, avantaje precum sniping sau vedere asupra meciului fiind evidente. Deși nu este tehnic hacking, acest procedeu intră în categoria pixel walking (mersul pe pixeli invizibili) ce a fost declarat ilegal în cadrul DreamHack Summer 2013.

Ca urmare, LDLC a depus o plângere formală cu privire la legitimitatea rezultatului. Dar organizatorii au decis că și această echipă a folosit tehnici precum texture transparency (din anumite unghiuri texturile devin transparente) și immortal bug (ajuns într-o zonă unde teoretic nu are acces, un jucător nu poate fi atins de gloanțe). Prin urmare, meciul urma să se rejoace. Patru ore mai târziu, Fnatic avea să declare farfait din cauza presiunii fanilor ce îi țineau la un standard mai ridicat decât acesta, iar LDLC a avansat în următoarea rundă în mod automat.