EA și Take Two discută despre viabilitatea Realității Virtuale

by

Blake Jorgensen, CFO al EA, și Strauss Zelnick, CEO Take-Two (distribuitor GTA) au discutat despre viitorul VR (Realitate Virtuală) în jocurile din portofoliul companiei.

EA experimentează cu diverse echipamente VR, precum Oculus Rift și Project Morpheus, ultimul fiind creat de Sony. Totuși încă nu există o bază suficient de solidă pentru a justifica eforturi susținute de integrare a tehnologiei în unele jocuri. Câteva titluri create sau distribuite de EA au fost testate cu diverse platforme VR pe PC și console, iar aceste experimente au fost simplu de efectuat prin natura plug-and-play a echipamentelor.

Blake Jorgensen:

Este o experiență inedită, dar este de asemenea ușor neplăcută dacă ești susceptibil la rău de mișcare. Am văzut oameni ce la doar 30 de secunde de la începerea testului și-au dat jos casca deoarece situația este foarte imersivă. Această tehnologie este o oportunitate imensă dar sunt mai mulți pași ce trebuie parcurși pentru a se asigura faptul că jucătorii nu vor suferi de rău de mișcare.
Dacă o platformă VR va prinde avânt, fie de sine stătătoare, fie incorporată într-un sistem deja prezent (PC, Xbox, etc.), noi vom fi acolo pentru a construi jocuri. Dacă priviți jocurile noastre, veți observa că se pretează pentru VR deoarece noi creăm lumi imense și imersive. Și, bineînțeles, va fi nevoie ca noi să profităm de această tehnologie. E la fel ca saltul de la crearea unui film 2D la 3D. Dar suntem convinși că vom fi pe VR și le vom testa în continuare.

Grand Theft Auto V va avea parte pe PC și Next Gen de o perspectivă first person ce pare a se preta ca o mănușă pentru VR. Dar distribuitorul jocului, Take Two, nu este deocamdată convins de capacitățile acestei tehnologii.

Strauss Zelnick, CEO Take-Two:

Nu cred că industria este deocamdată pregătită pentru VR. Avem nevoie ca mai întâi să vedem cum se prezintă tehnologia finală pentru client și mai apoi vom analiza posibilitățile de a servi o experiență de calitate.
Anumite jocuri se pretează pentru a fi jucate perioade mari de timp și nu vrem ca jucătorii să sufere de stări de disconfort. De asemenea, nu sunt convins cât de confortabil este acest aparat purtat pe cap pentru o anumită perioadă.
Dacă jucătorii doresc această tehnologie, noi vom fi primii ce o vom incorpora. Nu vedem de ce să ne grăbim pe piața de afaceri. Preferăm să fim primii urmăritori. Și ne bucurăm că alte companii cheltuie masiv pe cercetare și dezvoltare.