Elite Dangerous nu va fi offline și finanțatorii cer restituirea banilor

by

Elite: Dangerous nu va putea fi jucat offline, deși această posibilitate a fost promisă în campania Kickstarter. David Braben, șeful echipei Frontier Developments, a declarat pe blogul oficial că această facilitate nu este practică prin dorința studioului de a menține universul jocului consistent pentru toți deținătorii titlului.

Avansând cu proiectul, a fi online ne oferă posibilitatea de a controla și evolua universul cu noi povești în care sunt implicați jucătorii. Explorarea este un factor important, prin faptul că un jucător se poate intersecta cu altul, fie că cei doi joacă singleplayer (n.r. nu offline) sau multiplayer, astfel creând cu succes o lume coerentă.
Galaxiile, povestea sau misiunile trebuie să se potrivească, iar asta înseamnă că modul singleplayer trebuie să se conecteze la servere periodic, dar acest lucru aduce avantajul că fiecare poate participa la activități disponibile tuturor.
O experiență complet offline ar fi prea limitată și statică prin comparație cu experiența dinamică pe care dorim să o livrăm.

Pe principalul thread al forumului oficial, mai mult de 5500 de posturi au fost publicate, mulți finanțatori ai proiectului de pe Kickstarter (ce a strâns 1578000£) dorind să le fie înapoiați banii. Acest fapt vine deoarece una din promisiunile campaniei de finanțare a fost încălcată:

It will be possible to have a single player game without connecting to the galaxy server.

Un finanțator al pragului de 5000£ se simte trădat și a făcut o cerere oficială pentru a-și primi banii.

Elite: Dangerous va fi lansat pe 16 decembrie în acest an și va pune la dispoziția jucătorului 30 de nave.